Диего Армандо Марадона


Марадона се ражда в Вила Фиорито,Буенос Айрес в бедно семейство с италиански произход.На футболния терен той показва брилянтна игра и се радва на боготворящи го фенове,но разбива кариерата си вследствие на наркотиците и връзките му с Камора (мафията в Неапол).

На световното първенство по футбол през 1994 при тест за допинг властите откриват забранено вещество в кръвта на аржентинеца -Ефедрин.Така 34-годишен той прекратява участието си на световните финали.

На 4 януари, 2000 г. по време на ваканция в Пунта дел Есте (Уругвай) Марадона претърпява инфаркт на миокарда поради свръхдоза кокаин.След това заминава на лечение в Куба където става приятел с Фидел Кастро.

На 18 април, 2004 поради високо кръвно налягане и липса на въздух Марадона е приет в болница в Буенос Айрес.

На 43 години Марадона се подлага на дълга наркотична терапия.На 12 август, 2004 при предприети големи мерки за сигурност Диего Марадона се среща с президента на Аржентина Нестор Кирхнер.

През 2005 здравето на футболната легенда се подобрява и той дори сваля излишните килограми ,които е натрупал през годините.

В началото на август същата година по аржентинския телевизионен канал Canal 13 запопчва шоу с името La Noche del 10 (Нощта на номер 10),чийто водещ е самия Марадона.Шоуто веднага става световно известно.В него Диего се среща с футболни звезди и други известни личности.

Бонус